Heeft u een spoedgeval? Bel dan: 077 - 351 62 31 voor Venlo of 077 - 373 22 47 voor Tegelen.

 

Maatschappelijk verantwoord

En duurzaam

Naast een uitstekende diergeneeskundige zorg willen we ook een positieve bijdrage leveren aan een duurzame samenleving. Dat doen we door bewuste keuzes te maken en bij te dragen aan maatschappelijke projecten, zoals Stichting Hulphond en Kinderboerderij Hagerhof. Ook gebruiken we groene stroom van Greenchoice en zorgen we dat onze Dierenpaspoorten bijdragen aan de financiering van projecten voor gezelschapsdieren.

Stichting Hulphond Nederland

Een Hulphond geeft mensen met een lichamelijke beperking of epilepsie een zelfstandiger leven. Zo opent een Hulphond deuren, laden en kasten, helpt bij aan- en uitkleden, raapt post en andere zaken op, haalt was uit de wasmachine, betaalt in de winkel, drukt op licht- en liftknoppen. Een Hulphond kan tot 70 handelingen verrichten om mensen met een handicap zelfstandiger te maken. Naast praktische hulp biedt een Hulphond ook veel sociaal-economische voordelen. Mensen met een Hulphond zijn onafhankelijker, hebben meer sociale contacten en voelen zich meer geaccepteerd. Dierenkliniek de Postwagen zamelt geld in voor Stichting Hulphond en helpt zo mee om deze dieren op te leiden.

Kinderboerderij Hagerhof Venlo

Regelmatig komt een van onze dierenartsen naar de Kinderboerderij om de dieren te controleren. Ze worden gevaccineerd en zieke dieren worden behandeld. Een groot deel van de kosten hiervan neemt de Postwagen voor haar rekening als sponsoring. Zo dragen we bij aan een mooie plek in Venlo waar ouders en kinderen uit de stad in contact kunnen komen met dieren.

Groene stroom

Alle stroom die we in onze beide vestigingen afnemen is 100% groen. De stroom wordt geleverd door Greenchoice en wordt opgewerkt uit zon, wind water en biomassa. Zo dragen we bij aan een schoner milieu.

Dierenpaspoort

Het Dierenpaspoort financiert projecten voor gezelschapsdieren Er zijn verschillende dierenpaspoorten op de markt. Onze praktijk koopt de paspoorten uitsluitend bij de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD), de beroepsvereniging van de dierenartsen. De opbrengsten van dit KNMvD-paspoort worden door deze beroepsvereniging namelijk gebruikt voor het ondersteunen van allerlei initiatieven om de zorg voor gezelschapsdieren te verbeteren. Zo wordt met behulp van de opbrengsten onderzoek naar preventieve zorg bekostigd, en worden voorlichtingsactiviteiten bedoeld voor dier-eigenaren ondersteund. Met deze gelden is onderzoek naar de erfelijkheid van tumoren gedaan, is de Landelijke Maand van het Gebit georganiseerd en wordt het Landelijk Informatiecentrum voor Gezelschapsdieren (LICG) ondersteund. Allemaal initiatieven die onze praktijk van harte onderschrijft. Daarom kiezen we voor het officiële KNMvD-paspoort.

Terug naar Wie we zijn

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek de Postwagen Venlo

Terug
 • Ma
  08.45 - 19.00 uur
 • Di
  08.45 - 19.00 uur
 • Wo
  08.45 - 19.00 uur
 • Do
  08.45 - 19.00 uur
 • Vrij
  08.45 - 19.00 uur
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten
Terug

Vind ons hier:

Herungerweg 172 5913 HD Venlo Wij werken op afspraak
ontvang een routebeschrijving via Google Maps

Dierenkliniek de Postwagen Tegelen

Terug
 • Ma
  Zie afwijkende openingstijden.
 • Di
  Zie afwijkende openingstijden.
 • Wo
  Zie afwijkende openingstijden.
 • Do
  Zie afwijkende openingstijden.
 • Vrij
  Zie afwijkende openingstijden.
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten
Terug

Vind ons hier:

Keramiekstraat 43a 5935 TG Tegelen - Steyl Wij werken op afspraak
ontvang een routebeschrijving via Google Maps