Heeft u een spoedgeval? Bel dan: 077 - 351 62 31 voor Venlo of 077 - 373 22 47 voor Tegelen.

 

Konijn

Kleine stampers

Konijnen enten

In het verleden kreeg uw konijn een keer per jaar de vaccinatie tegen myxomatose en RHD1 en twee keer per jaar de vaccinatie tegen RHD2. Deze laatste konden we tot nu toe alleen op vaste entingsdagen aanbieden.

Gelukkig is er nu een nieuwe vaccinatie voor de RHD2 beschikbaar. Deze geeft een jaar bescherming en is per dosis verpakt, waardoor entingsdagen niet meer nodig zijn en u een afspraak kunt maken wanneer het voor u het beste uitkomt.

Deze nieuwe vaccinatie mag samen met de myxomatose/RHD1 vaccinatie gegeven worden, wat betekent dat u nog maar een keer per jaar hoeft langs te komen om uw konijn volledig te laten vaccineren. 

Het is helaas wel zo dat de nieuwe vaccinatie duurder is dan de oude, maar we hebben de prijs zo aangepast dat de kosten voor u op jaarbasis gelijk blijven.

De voordelen zijn: slechts een bezoek per jaar om uw konijn een goed bescherming tegen zowel myxomatose, RHD1 als RHD2 te geven, minder stress voor uw huisdier en u mag zelf een moment kiezen waarop u wilt langskomen.

Vaccineren met uitgebreide gezondheidcontrole

Wilt u uw konijn laten enten en bovendien een uitgebreide gezondheidscontrole laten uitvoeren door de dierenarts dan kunt u natuurlijk gewoon een afspraak maken. Tijdens zo'n consult kijken we uw konijn helemaal na en krijgt het de jaarlijkse enting.

U kunt al uw vragen stellen en we kunnen u desgewenst passend advies geven over voeding en verzorging van uw konijn.

Let op: uw konijn moet gezond zijn en minimaal 5 weken oud voor de Myxomatose en RHD1, voor de RHD2 vaccinatie moet uw konijn minimaal 10 weken oud zijn.

Heeft u nog vragen naar aanleiding van deze brief of wilt u een afspraak maken? Neemt u dan contact op met onze praktijk. Wij zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 08.30 – 19.00 uur op telefoonnummer: 077 - 351 62 31 (Venlo) of 077 - 373 22 47 (Tegelen)

Bescherm uw konijn tegen vliegen en maden

Sommige konijnen hebben af en toe wel eens wat poep of urine aan hun achterwerk zitten. Als deze dieren buiten lopen, lopen ze het risico dat vliegen eitjes in hun vacht leggen. Uit deze eitjes komen binnen hele korte tijd maden, die zich gaan voeden op het konijn en grote wonden tot gevolg kunnen hebben. Soms zo erg dat het levensbedreigend is voor het konijn.

Om dit te voorkomen hebben we een spray tegen Myiasis (madenziekte) waarmee u uw konijn een keer per maand kunt insprayen. Dat houdt de vliegen op afstand en voorkomt maden bij uw konijn. Zo is uw konijn eenvoudig de hele zomer beschermd. Meer weten, bel ons gerust, of loop even binnen. 

Adviesbrieven over het konijn

Het konijn
Dwangvoeren

Terug naar Mogelijkheden

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek de Postwagen Venlo

Terug
 • Ma
  08.45 - 19.00 uur
 • Di
  08.45 - 19.00 uur
 • Wo
  08.45 - 19.00 uur
 • Do
  08.45 - 19.00 uur
 • Vrij
  08.45 - 19.00 uur
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten
Terug

Vind ons hier:

Herungerweg 172 5913 HD Venlo Wij werken op afspraak
ontvang een routebeschrijving via Google Maps

Dierenkliniek de Postwagen Tegelen

Terug
 • Ma
  Zie afwijkende openingstijden.
 • Di
  Zie afwijkende openingstijden.
 • Wo
  Zie afwijkende openingstijden.
 • Do
  Zie afwijkende openingstijden.
 • Vrij
  Zie afwijkende openingstijden.
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten
Terug

Vind ons hier:

Keramiekstraat 43a 5935 TG Tegelen - Steyl Wij werken op afspraak
ontvang een routebeschrijving via Google Maps