Heeft u een spoedgeval? Bel dan: 077 - 351 62 31 voor Venlo of 077 - 373 22 47 voor Tegelen.

 

Het afscheid

Voor ieder dier komt er een keer een einde. Soms slaapt een dier vanzelf in, rustig in zijn eigen omgeving. Maar het kan ook zijn dat u moet besluiten uw dier in te laten slapen omdat het te ernstig ziek is. Misschien vraagt u zich af hoe dat gaat. Of u wilt weten welke mogelijkheden er zijn voor uw dier nadat het overleden is. Daarom geven we u hier extra informatie.

Als uw huisdier thuis is overleden

Kunt u uw dier naar de dierenkliniek brengen. Op de dierenkliniek wordt uw huisdier samen met andere overleden dieren opgehaald en vernietigd. Maar net als bij mensen, kunt u er ook voor kiezen uw huisdier apart te laten cremeren of begraven. Meer informatie hierover kunt u vinden op de specifieke pagina’s op deze website.

Als u besluit tot inslapen

Het besluit om uw huisdier in te laten slapen is niet gemakkelijk. Meestal zijn er veel vragen en twijfels. U kunt daarom altijd tevoren een afspraak maken bij de dierenarts om alles nog eens goed door te spreken voordat u tot een besluit komt.

Als u besloten heeft om uw dier in te laten slapen, zijn er twee mogelijkheden:

U kunt met uw huisdier naar de praktijk komen. We nemen dan de tijd om in alle rust uw dier te laten inslapen. U mag daarbij blijven en al uw vragen stellen.

We kunnen ook bij u thuis komen om uw dier in z’n eigen omgeving te laten inslapen. Veel eigenaren vinden dat prettig en het bespaart een stressvolle gang naar de dierenarts. U moet wel rekening houden met extra kosten bij zo’n visite aan huis. We proberen altijd om de visite op een tijdstip te plannen dat het u uitkomt, maar omdat er meer tijd mee gemoeid is om naar u toe te komen, is het belangrijk om wat verder van tevoren de afspraak in te plannen. Anders kan het gebeuren dat we niet op het door u gewenste tijdstip kunnen komen.

Hoe gaat het inslapen in z’n werk

Als we uw huisdier laten inslapen, zorgen we er eerst voor dat het in een diepe slaap valt. Daarvoor geven we eerst een injectie met narcose-middel. Dat doen we in de spier of in het bloedvat van de voorpoot.
Als uw dier dan slaapt, krijgt het een tweede injectie. Bij de hond gaat die meestal ook in het bloedvat van de poot. Bij de kat of het konijn prikken we dan vaak in de buik.

Na het inslapen

Er zijn verschillende mogelijkheden nadat uw dier is ingeslapen. Net als bij mensen, kunt u er voor kiezen uw huisdier te laten cremeren, begraven of resomeren. Meer informatie hierover kunt u vinden op de specifieke pagina’s op de website. U kunt uw dier zelf naar het crematorium brengen of wij kunnen het vervoer voor u regelen. Ook kunt u uw huisdier bij ons achter laten. Uw dier wordt daarna samen met andere overleden dieren op de dierenkliniek opgehaald en elders vernietigd.

Als uw dier thuis wordt ingeslapen kunt u hem of haar na overlijden naar de praktijk brengen voor destructie of om opgehaald te worden voor crematie. Mocht u dit willen, laat het ons dan even weten. U kunt uw dier ook zelf brengen naar het crematorium, neemt u voor die tijd dan wel contact met hun op.

Het verlies verwerken

Niet voor iedereen is het afscheid van een huisdier even gemakkelijk. Soms komt het zo onverwachts, dat er op dat moment weinig tijd is om erover na te denken. En soms is de beslissing om een huisdier in te laten slapen iets waar u als eigenaar al lange tijd tegenop ziet.
En altijd is er de leegte daarna.

Het verdriet om een overleden huisdier kan heel groot zijn. En dan is het niet raar als u de behoefte heeft om er nog eens over te praten. Daarvoor kunt u uiteraard bij ons terecht. U kunt altijd een afspraak maken met de dierenarts voor een consult. Daarin kunt u al uw ervaringen, vragen en twijfels bespreken met de dierenarts die u en de geschiedenis van uw dier goed kent. We nemen graag de tijd om er met u over te praten.
Bel ons gerust voor een afspraak.

Terug naar Hond
Terug naar Kat

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek de Postwagen Venlo

Terug
 • Ma
  08.45 - 19.00 uur
 • Di
  08.45 - 19.00 uur
 • Wo
  08.45 - 19.00 uur
 • Do
  08.45 - 19.00 uur
 • Vrij
  08.45 - 19.00 uur
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten
Terug

Vind ons hier:

Herungerweg 172 5913 HD Venlo Wij werken op afspraak
ontvang een routebeschrijving via Google Maps

Dierenkliniek de Postwagen Tegelen

Terug
 • Ma
  Zie afwijkende openingstijden.
 • Di
  Zie afwijkende openingstijden.
 • Wo
  Zie afwijkende openingstijden.
 • Do
  Zie afwijkende openingstijden.
 • Vrij
  Zie afwijkende openingstijden.
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten
Terug

Vind ons hier:

Keramiekstraat 43a 5935 TG Tegelen - Steyl Wij werken op afspraak
ontvang een routebeschrijving via Google Maps