Haben Sie einen Notfall? Rufen Sie 077 - 351 62 31 für Venlo oder 077 - 373 22 47 für Tegelen an.

 

Het afscheid

Voor ieder dier komt er een keer een einde. Soms slaapt een dier vanzelf in, rustig in zijn eigen omgeving. Maar het kan ook zijn dat u moet besluiten uw dier in te laten slapen omdat het te ernstig ziek is. Misschien vraagt u zich af hoe dat gaat. Of u wilt weten welke mogelijkheden er zijn voor uw dier nadat het overleden is. Daarom geven we u hier extra informatie.

Als uw huisdier thuis is overleden

Kunt u uw dier naar de dierenkliniek brengen. Op de dierenkliniek wordt uw huisdier samen met andere overleden dieren opgehaald en vernietigd. Maar net als bij mensen, kunt u er ook voor kiezen uw huisdier apart te laten cremeren of begraven. Meer informatie hierover kunt u vinden op de specifieke pagina’s op deze website.

Als u besluit tot inslapen

Het besluit om uw huisdier in te laten slapen is niet gemakkelijk. Meestal zijn er veel vragen en twijfels. U kunt daarom altijd tevoren een afspraak maken bij de dierenarts om alles nog eens goed door te spreken voordat u tot een besluit komt.

Als u besloten heeft om uw dier in te laten slapen, zijn er twee mogelijkheden:

U kunt met uw huisdier naar de praktijk komen. We nemen dan de tijd om in alle rust uw dier te laten inslapen. U mag daarbij blijven en al uw vragen stellen.

We kunnen ook bij u thuis komen om uw dier in z’n eigen omgeving te laten inslapen. Veel eigenaren vinden dat prettig en het bespaart een stressvolle gang naar de dierenarts. U moet wel rekening houden met extra kosten bij zo’n visite aan huis. We proberen altijd om de visite op een tijdstip te plannen dat het u uitkomt, maar omdat er meer tijd mee gemoeid is om naar u toe te komen, is het belangrijk om wat verder van tevoren de afspraak in te plannen. Anders kan het gebeuren dat we niet op het door u gewenste tijdstip kunnen komen.

Hoe gaat het inslapen in z’n werk

Als we uw huisdier laten inslapen, zorgen we er eerst voor dat het in een diepe slaap valt. Daarvoor geven we eerst een injectie met narcose-middel. Dat doen we in de spier of in het bloedvat van de voorpoot.
Als uw dier dan slaapt, krijgt het een tweede injectie. Bij de hond gaat die meestal ook in het bloedvat van de poot. Bij de kat of het konijn prikken we dan vaak in de buik.

Na het inslapen

U kunt uw huisdier thuis begraven als u dat graag wil. U kunt uw huisdier ook bij de dierenarts achter laten, of door de dierenarts laten meenemen als uw huisdier thuis is ingeslapen. Uw dier wordt daarna samen met andere overleden dieren op de dierenkliniek opgehaald en elders vernietigd. Maar net als bij mensen, kunt u er ook voor kiezen uw huisdier apart te laten cremeren of begraven. Meer informatie hierover kunt u vinden op de specifieke pagina’s op de website.

Het verlies verwerken

Niet voor iedereen is het afscheid van een huisdier even gemakkelijk. Soms komt het zo onverwachts, dat er op dat moment weinig tijd is om erover na te denken. En soms is de beslissing om een huisdier in te laten slapen iets waar u als eigenaar al lange tijd tegenop ziet.
En altijd is er de leegte daarna.

Het verdriet om een overleden huisdier kan heel groot zijn. En dan is het niet raar als u de behoefte heeft om er nog eens over te praten. Daarvoor kunt u uiteraard bij ons terecht. U kunt altijd een afspraak maken met de dierenarts voor een consult. Daarin kunt u al uw ervaringen, vragen en twijfels bespreken met de dierenarts die u en de geschiedenis van uw dier goed kent. We nemen graag de tijd om er met u over te praten.
Bel ons gerust voor een afspraak.

Zurück zu Hund
Zurück zu Katze

Kontaktinformationen Praxis

Tierklinik de Postwagen Venlo

Zurück
 • Mo
  08.45 - 19.00 Uhr
 • Di
  08.45 - 19.00 Uhr
 • Mi
  08.45 - 19.00 Uhr
 • Do
  08.45 - 19.00 Uhr
 • Fr
  08.45 - 19.00 Uhr
 • Sa
  Ausgeschlossen
 • So
  Ausgeschlossen
Zurück

Adresse:

Herungerweg 172 5913 HD Venlo Bitte vereinbaren Sie im Voraus einen Termin
eine Anfahrtsbeschreibung erhalten über Google Maps

Tierklinik de Postwagen Tegelen

Zurück
 • Mo
  08.30 - 19.00 Uhr
 • Di
  14.00 - 19.00 Uhr
 • Mi
  08.30 - 19.00 Uhr
 • Do
  14.00 - 19.00 Uhr
 • Fr
  14.00 - 19.00 Uhr
 • Sa
  Ausgeschlossen
 • So
  Ausgeschlossen
Zurück

Adresse:

Keramiekstraat 43a 5935 TG Tegelen - Steyl Bitte vereinbaren Sie im Voraus einen Termin
eine Anfahrtsbeschreibung erhalten über Google Maps