Op dit moment krijgt uw konijn 1x per jaar de vaccinatie tegen myxomatose en RHD1 en 2x per jaar de vaccinatie tegen RHD 2. Deze laatste konden we tot nu toe alleen op vaste entingsdagen aanbieden. Gelukkig is er nu een nieuwe vaccinatie voor de RHD2 beschikbaar.

Het vaccin Filavac van Ecuphar geeft 1 jaar bescherming en is per dosis verpakt. Hierdoor zijn entingsdagen niet meer nodig. U kunt dan een afspraak maken wanneer het voor u het beste uitkomt.

Deze nieuwe vaccinatie mag samen met de myxomatose/RHD1 vaccinatie gegeven worden. De vaccins zouden een synergisch effect op elkaar hebben, waardoor er een betere bescherming tegen RHD2 verkregen wordt. Dit betekent ook dat u nog maar 1x per jaar hoeft langs te komen om uw konijn volledig te laten vaccineren.

Het is helaas wel zo dat de nieuwe vaccinatie duurder is dan de oude. We hebben de prijs zo aangepast dat de kosten voor u op jaarbasis gelijk blijven.

De voordelen zijn: slechts 1 bezoek per jaar om uw konijn een goede bescherming tegen zowel myxomatose, RHD1 als RHD2 te geven, minder stress voor uw huisdier en u mag zelf een moment kiezen waarop u wilt langskomen.

Heeft u nog vragen naar aanleiding van deze brief of wilt u een afspraak maken?

Neemt u dan contact op met onze praktijk, wij zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 08.30 – 19.00 u. op telefoonnummer: 077-351 62 31 (Venlo) of 077-373 22 47 (Tegelen)

Met vriendelijke groet,

Team Dierenkliniek de Postwagen.