wilt u regelmatig deze nieuwsberichten rechtstreeks in uw mailbox ontvangen? Laat dan hier uw emailadres achter:

Dierenarts Saskia Nab gaat per 1 oktober de Postwagen verlaten.

"De afgelopen 21 jaar ben ik altijd met heel veel plezier en energie de Herungerweg ingefietst.

Zoönosen zijn ziektes die overdraagbaar zijn van dier op mens. Omdat we intensief contact hebben met onze huisdieren, kunnen ze ons soms ziek maken.

Met 1 pipet tussen de haren in het nekvel, kunt u nu uw kat 3 maanden beschermen tegen vlooien en teken. En u behandelt met dezelfde pipet ook tegen spoelwormen. 

Er heerst Hondenziekte (Staupe in het Duits) onder de vossen in het grensgebied. In Duitsland zijn al meerdere vossen gestorven. Het virus is gevaarlijk voor honden die niet gevaccineerd zijn. Zorg er dus voor dat je hond elke 3 jaar gevaccineerd wordt tegen Hondenziekte. De officiele naam is Distemper-virus, aangeduid met de letter D op de sticker (DHP) in het vaccinatieboekje.

 

Als u met uw huisdier op vakantie gaat naar het buitenland, moet u aan een aantal dingen denken. Om de grens over te mogen, moet uw hond of kat gechipt zijn en een europees paspoort hebben. Uw hond of kat moet bovendien gevaccineerd zijn tegen rabies (hondsdolheid). Verder zijn er voor sommige landen binnen de EU en voor alle landen buiten de EU extra regels.

Bij hartpatiënten schrijven we vaak Furosemide voor. Deze plas-tablet voorkomt dat de hond vocht vasthoudt in de buik of in de longen.
Er is nu een nieuwe plas-tablet, Upcard.