wilt u regelmatig deze nieuwsberichten rechtstreeks in uw mailbox ontvangen? Laat dan hier uw emailadres achter:

Er heerst Hondenziekte (Staupe in het Duits) onder de vossen in het grensgebied. In Duitsland zijn al meerdere vossen gestorven. Het virus is gevaarlijk voor honden die niet gevaccineerd zijn. Zorg er dus voor dat je hond elke 3 jaar gevaccineerd wordt tegen Hondenziekte. De officiele naam is Distemper-virus, aangeduid met de letter D op de sticker (DHP) in het vaccinatieboekje.

 

We behandelen uw huisdier, overleggen met u en we informeren u over de beste zorg voor uw dier. Daarvoor maken we een patientenkaart aan met uw naam, adresgegevens, telefoonnummer en emailadres.  Met die gegevens gaan we zorgvuldig om. Hoe we dat doen leest u hier:

Vlooien en teken komen het hele jaar door voor. In het voorjaar en de zomer, als de temperaturen wat hoger zijn, loopt uw huisdier het meeste risico. Maar teken en vooral vlooien kunnen ook in de winter actief blijven. Vlooien kunnen gemakkelijk in huis overwinteren en een vlooienplaag veroorzaken. En hoewel er in de winter minder teken zijn, zijn die bij het eerste warme weer meteen weer volop actief.

Dit is een veelgehoorde vraag in onze praktijk. En het antwoord is: Niet perse, als we weten wat er na castratie met het lichaam gebeurt. Stofwisseling en voeding spelen een belangrijke rol. 
Lees er meer over en ontvang bij een castratie of sterilisatie in januari en februari een gratis verpakking geschikte voeding voor uw hond of kat.

Bij hartpatiënten schrijven we vaak Furosemide voor. Deze plas-tablet voorkomt dat de hond vocht vasthoudt in de buik of in de longen.
Er is nu een nieuwe plas-tablet, Upcard.

In Venlo en in Tegelen hebben we een nieuwe tandheelkunde unit aangeschaft. Daarmee kunnen we nog beter het gebit van uw honden en katten behandelen, schoonmaken en polijsten.
Ook bij konijnen en cavia's is het bijslijpen van de kiezen en de voortandjes nog makkelijker geworden. 

Lees meer...